Hos oss möts böcker och teknik

Vår vision är att göra handeln med böcker i alla format så effektiv och enkel som möjligt. Idén med Bokinfo är att skapa informationstjänster som är till nytta för hela bokbranschen. 

Vad vi gör

Bokinfo sköter om den digitala kommunikationen mellan förlag, återförsäljare, bibliotek och andra som behöver information om böcker. Man kan säga att vi är som spindeln i nätet.

 

Vi förmedlar artikelinformation och order, samlar in försäljningsstatistik och sätter ihop topplistor. Vi ingår även i ett internationellt samarbete som utvecklar standarder för bokmetadata. Och på senare tid har vi börjat distribuera e-böcker och digitala ljudböcker.

 

Eftersom det är viktigt för oss att vår verksamhet är förankrad i branschens behov utvecklar vi alltid våra tjänster i samarbete med våra kunder. Kontakta oss gärna om du har idéer eller behov där du tror att vi kan bidra.

 

Här kan du läsa mer om våra tjänster.

 

Fakta

  • Bokinfo startade 2004 och hette då Bokrondellen. Företaget ägs gemensamt av: Bonnierförlagen, Förlagssystem, Natur & Kultur och Norstedts Förlagsgrupp.
  • Drygt en miljon böcker finns registrerade i vår databas.
  • Cirka 6000 svenska förlag och egenutgivare säljer sina titlar via oss. Varje vecka ansluter sig omkring tio nya utgivare. 
  • Cirka 400 återförsäljare abonnerar på vår tjänst - Hittar och beställer böcker via oss. Och hämtar vår info till sina sajter. 

 

Vi som jobbar på Bokinfo

Mejla till oss med adress: förnamn.efternamn@bokinfo.se

Christer Perslöv
VD
08-698 33 34

 

Maria Börman
Produktägare Bokinfo.se
08-698 33 31

 

Tomas Kidelius
Produktägare Bokinfo digital
08-698 33 36

 

Louise Norman
Bibliotekarie och ekonomiansvarig
08-698 33 32

 

Lisbeth Håkansson Petré
Bibliotekarie och kommunikatör
08-698 33 33

 

Johanna Roden
Bibliotekarie och ansvarig filformat
08-698 33 35

 

Onix och Thema-gruppen

Arbetar du med bokmetadata eller digitala tjänster för böcker?

 

Välkommen att vara med i vår referensgrupp där vi informerar om pågående projekt och förändringar i filformatet Onix och klassificeringssystemet Thema.

 

Skicka ett mejl till info@bokinfo.se så bjuder vi in dig till nästa träff.