Bokinfo digital

Ger du ut e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker? Nu kan du distribuera dem via oss till bland annat Storytel, Nextory och Bookbeat. 

Så här fungerar det

Du registrerar böckernas metadata och laddar upp filerna antingen via vår webbsida eller via API. Vi tar ingen extra avgift för uppladdning av filerna, det ingår i den vanliga Bokinfo-avgiften 350 kronor per ISBN. Du kan även ladda upp filer till artiklar som du registrerat i Bokinfo tidigare.

Tillåtna filformat är: epub2, epub3, epub3.1, pdf, mp3 och wav.

När dina digitala böcker är på plats i Bokinfo väljer du vilka återförsäljare som ska få sälja dem. För att kunna erbjuda en titel åt en återförsäljare behöver ni dock först ha ett avtal er emellan. Du kan ge en återförsäljare rättigheter till alla dina titlar eller till enstaka.

Återrapportering över antal lyssnade och lästa böcker får du från respektive återförsäljare.

Om Bokinfo digital

Sedan 2004 har vi förmedlat information om böcker till återförsäljarna. Nu kan vi även erbjuda leverans av digitala böcker, i första hand till streamingleverantörerna men på sikt även som styckeförsäljning. 

Målet är att förenkla för branschen och skapa en komplett databas med e-boksfiler, nedladdningsbara ljudböcker och den metadata som hör till. Förlagen ska bara behöva registrera sina nedladdningsbara böcker på ett ställe för att nå alla återförsäljare. Och återförsäljarna ska hitta alla digitala böcker i Bokinfo.

Med den nya tjänsten får branschen också bättre försäljningsstatistik eftersom antalet digitala titlar i Bokinfo förväntas öka.

Vill du ansluta dig?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma igång: info@bokinfo.se

;