Bokförsäljningsstatistik

På uppdrag av Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen samlar vi in statistik över svensk bokförsäljning. Statistiken täcker större delen av allmänlitteraturen och bygger på rapporter från bokhandel, internetbokhandel, streamingtjänster, bokklubbar och dagligvaruhandel. Med hjälp av statistiken går det att följa försäljning, trender och utveckling av branschen.  

Topplistor

Varje vecka, månad och år sammanställer vi topplistor över antal sålda böcker i butik, via bokklubbar och på nätet (streamingtjänster ingår ej). Listorna presenteras i Svensk bokhandel och hos Förläggareföreningen.

För att en bok ska kunna komma med på topplistan måste den vara registrerad i Bokinfo, med fullständig information, senast den sista dagen topplistan täcker (Veckotopplista - söndagar, månadstopplista - sista dagen i månaden, årstopplista - den 31 december).

Vem kan ta del av statistiken?

Försäljningsstatistiken är tillgänglig för förlag som är medlemmar i Förläggareföreningen och återförsäljare som rapporterar in sin försäljning.

Tar du ut statistikrapporter?

Tänk på att inte ta ut några rapporter ur statistiksystemet mellan 01:00 och 06:30 eftersom systemet uppdateras då. 

Vill du veta mer?

Mer information, rapporter och analyser av bokförsäljningsstatistiken hittar du hos Förläggareföreningen.

Har du frågor om inrapportering av försäljning? Är du medlem i förläggareföreningen och vill få tillgång till din statistik? Kontakta info@bokinfo.se

;