• Snart kommer en ny version av vår webbsida

  Publicerad

  I början av oktober kommer vi att lansera en ny version av vår webbsida. Vi har passat på att bygga om den i samband med att vi har bytt ut våra bakomliggande system som behövde moderniseras.

  Här kan du ta en titt på hur den nya sidan kommer att se ut.

  Vi återkommer med praktisk info inför övergången till den nya sajten och det nya systemet. Håll utkik.

 • Hoppas vi ses på Bokmässan!

  Publicerad

  Välkommen att träffa oss på Bok & bibliotek i Göteborg! Kom förbi och prata digitala böcker, metadata, Bokinfo för bibliotek med mera. Vi finns på plats i B01:21 torsdag till söndag förmiddag.

  Mejla info@bokinfo.se om du vill boka ett möte.

  Hoppas vi ses!

 • Påminnelse till alla kommissionsförlag

  Publicerad

  För att den tekniska kommunikationen mellan Bokinfo och Förlagssystem kommission ska fungera behöver din egen lagerstatus stå överst på dina böcker.

  Om Förlagssystems lagerstatus står överst kan de inte uppdatera priser eller beställa boken automatiskt när de har slut i sitt lager.

  Logga gärna in på Bokinfo och se efter att din lagerstatus ligger högst upp. Om  den inte gör det klickar du på redigera, flyttar markören under "kopplade distributörer" till ditt förlag och sparar. 

  Tänk på att om du vill att alla order ska gå till Förlagssystem ska din egen lagerstatus vara spärrad.  

 • Svenska översättningen av Thema 1.5 är klar

  Publicerad

  Nu är den svenska översättningen av Thema 1.5 klar och finns att ladda ner hos Editeur för er som använder Thema i era system och på era sajter.

  Den nya versionen innehåller 177 nya ämneskoder, 220 nya tilläggskoder (plats, tid osv) och ett stort antal förbättringar av ämnesrubriker och scope-notes. Tilläggen och ändringarna är markerade ”Modified 1.5” i kodlistorna. Den nya versionen är helt och hållet kompatibel med de tidigare. Det vill säga – alla koder som funnits i tidigare versioner finns kvar och betyder samma sak i 1.5.

  På Bokinfo använder vi den nya versionen från och med nu.

  Vi rekommenderar att ni läser in hela Thema 1.5, inte bara nyheterna och förändringarna ovan, eftersom vi har gjort en revidering av hela översättningen den här gången. Vi har förtydligat vissa ämnesrubriker, rättat småfel etc.

  Översättningen av Thema 1.5 laddas ner hos Editeur: https://www.editeur.org/151/Thema/

 • Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

  Publicerad

  I vårt nyhetsbrev kan du läsa om vad som är på gång på Bokinfo just nu. Du får information om nya tjänster och funktioner, tips hur du hittar böcker, råd och fakta om metadata med mera. 

  Vi planerar att skicka ut nyhetsbrevet ungefär 4 gånger per år. 

  Anmäl dig till nyhetsbrevet här!

 • Vilka titlar gäller fakturan?

  Publicerad

  I slutet av augusti får du som registrerat böcker mellan den 15 maj och den 15 augusti en faktura från oss. 

  Undrar du vilka böcker fakturan gäller?

  Klistra in och sök på "fakturadatum:2023-08" i sökrutan så får du fram en lista.

 • Skicka gärna katalogexemplaren digitalt

  Publicerad

  För miljöns skull försöker vi minska antalet fysiska katalogexemplar. Därför tar vi gärna emot dem digitalt i stället (tex tryck-pdfer). Mejla oss om du och ditt förlag är intresserade av att börja skicka digitala katalogexemplar info@bokinfo.se

 • Hittat något som inte stämmer?

  Publicerad

  Har du hittat ett felstavat namn, en felaktig bandtyp eller ett serienamn som saknas? Vad bra! Rapportera det till oss så rättar vi till det.

  Klicka på "Rapportera fel", uppe till höger på boksidan. Beskriv kort vad felet gäller och klicka på skicka så fixar vi så fort vi hinner.

;