• Kurs om Thema för barn- och ungdomsböcker

  Publicerad

  Välkommen på en onlinekurs där vi går igenom barn- och ungdomskoderna i Thema och hur man använder dem för att placera böckerna i rätt kategori hos återförsäljarna.

  Vi berättar också om hur vi arbetar med granskning och klassificering av böcker och hur du som förlag ska tänka när du väljer Thema.kod och nyckelord.

  Online den 26 april klockan 10-11.

  Anmäl dig med ett mejl till info@bokinfo.se

  Kursen är avgiftsfri.

 • Hitta rea-böckerna!

  Publicerad

  För att hitta rea-böckerna söker du på: rea_ar:2023

  Observera att rea-priserna gäller huvuddistributörerna: Bonnierförlagens böcker beställs från SAMD, Norstedts från PAND osv.

  Förlagssystem grossisten FSGR och Nordiska bokgrossisten NBGR har inte någon rea.

  Rea-priset i Bokinfo gäller för order som läggs mellan den 2 februari och den 31 mars. 

 • Svenska översättningen av Thema 1.5 är klar

  Publicerad

  Nu är den svenska översättningen av Thema 1.5 klar och finns att ladda ner hos Editeur för er som använder Thema i era system och på era sajter.

  Den nya versionen innehåller 177 nya ämneskoder, 220 nya tilläggskoder (plats, tid osv) och ett stort antal förbättringar av ämnesrubriker och scope-notes. Tilläggen och ändringarna är markerade ”Modified 1.5” i kodlistorna. Den nya versionen är helt och hållet kompatibel med de tidigare. Det vill säga – alla koder som funnits i tidigare versioner finns kvar och betyder samma sak i 1.5.

  På Bokinfo använder vi den nya versionen från och med nu.

  Vi rekommenderar att ni läser in hela Thema 1.5, inte bara nyheterna och förändringarna ovan, eftersom vi har gjort en revidering av hela översättningen den här gången. Vi har förtydligat vissa ämnesrubriker, rättat småfel etc.

  Översättningen av Thema 1.5 laddas ner hos Editeur: https://www.editeur.org/151/Thema/

 • Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

  Publicerad

  I vårt nyhetsbrev kan du läsa om vad som är på gång på Bokinfo just nu. Du får information om nya tjänster och funktioner, tips hur du hittar böcker, råd och fakta om metadata med mera. 

  Vi planerar att skicka ut nyhetsbrevet ungefär 4 gånger per år. 

  Anmäl dig till nyhetsbrevet här!

 • Vilka titlar gäller fakturan?

  Publicerad

  I början av mars får du som registrerat böcker mellan den 15 november och den 15 februari en faktura från oss.

  Undrar du vilka böcker fakturan gäller?

  Klistra in och sök på "fakturadatum:2023-02" i sökrutan så får du fram en lista.

 • Skicka gärna katalogexemplaren digitalt

  Publicerad

  För miljöns skull försöker vi minska antalet fysiska katalogexemplar. Därför tar vi gärna emot dem digitalt i stället (tex tryck-pdfer). Mejla oss om du och ditt förlag är intresserade av att börja skicka digitala katalogexemplar info@bokinfo.se

 • Hittat något som inte stämmer?

  Publicerad

  Har du hittat ett felstavat namn, en felaktig bandtyp eller ett serienamn som saknas? Vad bra! Rapportera det till oss så rättar vi till det.

  Klicka på "Rapportera fel", uppe till höger på boksidan. Beskriv kort vad felet gäller och klicka på skicka så fixar vi så fort vi hinner.

;