Distribution på egen hand

Distribution på egen hand innebär att du själv registrerar din bok i Bokinfo, tar emot order och skickar beställda böcker och fakturor till bokhandlarna. För att distribuera på egen hand måste du ha eget företag.

När du har egen distribution kan du sälja dina böcker till Bokus, BTJ och fysiska butiker. Om du vill sälja till Adlibris eller centralt till Akademibokhandeln eller Ugglan är en distributör ett krav.

Registrera din bok

När du tecknat avtal med oss får du en inloggning till vår webbsida. Där registrerar du din bok. Så fort boken är inlagd kan återförsäljarna söka fram och beställa den eller hämta informationen om den till sina webbutiker. 

Skicka ett katalogexemplar av boken till oss. Våra adresser hittar du här. Vi tar även emot böcker digitalt, tex som Epub eller PDF, skicka i så fall filerna till info@bokinfo.se. När vi har fått boken lägger vi till ämnesklassifikation och kompletterar om någon uppgift om boken saknas.

Ta emot beställningar 

Beställningarna från bokhandlarna ser du på din Bokinfo-inloggning. Du får också ett mejl varje gång en ny order kommer in. Boken och fakturan skickar du direkt till bokhandeln som står för frakten. Tänk på att välja ett ekonomiskt fraktsätt

  • Paket till Bokus skickar du med Schenker eller DHL. Här kan du läsa om Bokus leveransvillkor
  • Paket under 1 kg till fysiska butiker skickar du med PostNord. Lägg till kostnaden för frakten på fakturan. 
  • Paket över 1 kg till fysiska butiker skickar du med DHL. Ange bokhandelns DHL-nummer.
;