Registrera dina böcker - nå alla bokhandlare

Via Bokinfo når du alla svenska återförsäljare av böcker. Även bokhandlare i Norge, Finland och Danmark använder vår tjänst. Med hjälp av Bokinfo kan återförsäljarna:

 • Söka fram din bok
 • Skicka beställningar till dig eller din distributör
 • Hämta information om din bok till sina webbsidor och butiksdatasystem

Tips till dig som är ny bokutgivare
Det är mycket att tänka på när man startar förlag. Allt från manus till tryck och marknadsföring. Här har vi samlat länkar och boktips för bokutgivare.

Villkor för att ansluta sig till Bokinfo
Du eller ditt företag ska stå som utgivare till boken. Du behöver vara van dator- och internetanvändare och ha en uppdaterad version av webbläsarna Chrome, Safari eller Edge. Du ska ha eget företag eller anlita en distributör, till exempel:

Bra att veta om återförsäljarna
Planerar du att sälja till enstaka fysiska butiker och Bokus kan du distribuera på egen hand förutsatt att du har egen firma. Men om du vill sälja in din bok centralt till kedjorna Akademibokhandeln och Ugglan är en distributör ett krav. De önskar även att du registrerar boken i Bokinfo 4-6 månader innan utgivningsdatum. Lär mer om kedjornas villkor: 

Vill du sälja till Adlibris? Kontakta dem för mer information inkop@adlibris.com

Så här ansluter du dig till Bokinfo
Första steget är att teckna ett avtal, undantaget är om du anlitar StjärnDistribution. Läs mer om StjärnDistribution nedan. 

 • Hör av dig till info@bokinfo.se så skickar vi ett avtal till dig
 • Fyll i Bokinfos kopia och adressblanketten. Scanna och mejla som PDF till: info@bokinfo.se eller skicka till: Bokinfo, Box 16417, 103 27 Stockholm.
 • Inom tio dagar får du ett mejl med inloggningsuppgifter och instruktioner.
 • Registrering av boken och orderhantering fungerar på olika sätt beroende på vilken distributionsform du har valt, läs mer nedan.

Distribution på egen hand
När du har fått din inloggning registrerar du boken på vår webbsida. Skicka ett exemplar av boken till oss på adressen nedan. Så snart du har registrerat boken kan bokhandlarna söka fram och beställa den och nätbokhandlarna kan hämta informationen om den till sina sidor.

När en återförsäljare beställer din bok får du ett mejl från oss. Beställningen finns även på din inloggning. Du skickar boken och fakturan direkt till återförsäljaren. Återförsäljarna står för frakten. Tänk på att välja ett ekonomiskt fraktsätt.

 • Paket till Bokus skickar du med Schenker eller DHL. Här kan du läsa om Bokus leveransvillkor
 • Paket till Adlibris skickar du med frisvar.
 • Paket under 1 kg till fysiska butiker skickar du med PostNord
 • Paket över 1 kg till fysiska butiker skickar du med DHL.

Publit och Förlagssystem BAS
Vidarebefordra det Bokinfo-id du får i mejlet från oss till Publit/Förlagssystem så skickar de in informationen om din bok till oss. Så fort boken finns hos oss kan återförsäljarna söka fram och beställa den och nätbokhandlarna kan hämta informationen om den till sina sidor. Beställningar från återförsäljarna vidarebefordrar vi direkt till Publit/Förlagssystem. 

Förlagssystems kommission
När du har fått din inloggning från oss registrerar du din bok på vår webbsida. Skicka ett exemplar av boken till oss på adressen nedan. När Förlagssystems kommission har fått in din bok i lager skickar de in en lagerstatus till oss. Beställningar från återförsäljarna vidarebefordrar vi till Förlagssystems kommission men du har även möjlighet att ta emot order själv. 

StjärnDistribution
När du anlitar StjärnDistribution behöver du inte teckna något avtal med oss. Avgiften för att registrera din bok ingår i ditt avtal med dem. StjärnDistribution ser till att vi får den information om din bok som återförsäljarna behöver. Meddela oss om du vill ha en inloggning för att se hur informationen ser ut hos oss.

LogistikTeamet
Teckna ett avtal med oss och kontakta LogistikTeamet för information om hur boken ska registreras.

Nedladdningsbara böcker via Axiell
När du har fått din inloggning från oss registrerar du din bok på vår webbsida. Skicka ett exemplar av boken till oss på adressen nedan. När boken är inlagd hos oss kan du logga in hos Aciell och hämta in informationen om boken till deras system från vårt. 

Avgifter
Vi fakturerar nyupplagda ISBN kvartalsvis, i slutet av februari, maj, augusti och november. Uppläggningsavgiften debiteras på den första fakturan du får från oss.

 • Uppläggningsavgift för att ansluta sig: 350 kronor exklusive moms.
 • Registreringsavgift per ISBN: 350 kronor exklusive moms.

Adress för katalogexemplar
Skicka ett exemplar av varje bok du har registrerat till oss. Om du anlitar Publit, StjärnDistribution eller Förlagssystem Bas ordnar de så att vi får katalogexemplaren.

 • Bokinfo, Box 16417, 103 27 Stockholm (brev, postpaket och MyPack, använd ej Skicka lätt)
 • Bokinfo, Apelbergsgatan 36, 1 TRN, 111 37 Stockholm (företagspaket och bud)
 • E-böcker mejlar du till info@bokinfo.se

När vi har fått boken lägger vi till ämnesklassifikation och kontrollerar att allt stämmer.