Digital distribution

Distribuera dina e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker via Bokinfo. Sedan länge har vi förmedlat metadata om böcker till återförsäljarna. Nu kan vi även erbjuda leverans av digitala böcker i första hand till streamingleverantörerna men på sikt även som styckeförsäljning. 

Målet är att förenkla för branschen och skapa en komplett databas med e-boksfiler, nedladdningsbara ljudböcker och den metadata som hör till. Förlagen ska bara behöva registrera sina nedladdningsbara böcker på ett ställe för att nå alla återförsäljare. Och återförsäljarna ska hitta alla digitala böcker i Bokinfo.

Med den nya tjänsten får branschen också bättre försäljningsstatistik eftersom antalet digitala titlar i Bokinfo förväntas öka.

Läs pressmeddelande 11 dec 2020.

Anslutna återförsäljare

Storytel
Bookbeat
Apple
Google
Overdrive

Så här fungerar det

För förlag:
Du registrerar böckernas metadata och laddar upp filerna antingen via vår webbsida eller via API. Vi tar ingen extra avgift för uppladdning av filerna. De ingår i den vanliga Bokinfo-avgiften, det vill säga 350 kronor per ISBN. Du kan även ladda upp filer till artiklar som du registrerat i Bokinfo tidigare.

Tillåtna filformat är: epub2, epub3, epub3.1, pdf, mp3 och wav.

När dina digitala böcker är på plats i Bokinfo väljer du vilka återförsäljare som ska få sälja dem. För att kunna erbjuda en titel åt en återförsäljare behöver ni dock först ha ett avtal er emellan. Du kan ge en återförsäljare rättigheter till alla dina titlar eller till enstaka.

Återrapportering över antal lyssnade och lästa böcker får du från respektive återförsäljare.

Nu arbetar vi med de sista tekniska detaljerna för att koppla ihop oss med återförsäljarna. I början av 2021 kommer allt vara klart och du kan ladda upp dina filer.  

För återförsäljare:
Via Bokinfos webbsida kan du som är återförsäljare se vilka titlar du har rättigheter att sälja, vilka som är tillgängliga just nu och vilka som kommer ut längre fram. Du får notiser när nya förlag ansluter sig eller när andra förändringar i utbudet sker.

Har du frågor om Digital distribution? Eller vill du börja ladda upp dina digitala böcker kontakta info@bokinfo.se

;